lördag 10 december 2022

Vilka matcher …

Igår var det svettigt värre under sen eftermiddag och kväll. Anledningen stavas kvartsfinaler i fotbolls-VM. Oj, vilken dramatik. Det var ett tag sedan samma spänning och nervdaller upplevdes. Det började med brassarna som till slut förlorade mot Kroatien. Det kulminerade sedan med Argentinas vinst över Holland. Vilka matcher och vilken spänning. Megastjärnorna imponerade. Neymar i Brasilien med sin styrka, uthållighet, kreativitet och karisma. Messi med sin genialitet, straffsparkar och passningar. Det engelska uttrycket when things get going tough the tough ones get going besannades!




Det krävs någon form av återhämtning efter gårdagens makalösa timmar i TV-soffan. Idag väntar orientering av karaktären snöpuls. Ingen höjdare precis men det får duga. Värre är prognoserna om mera snöfall under eftermiddagen. Den vita varan ställer till det! Morgondagens planerade "Jullöp" i Trollhättan har redan ställts in. Arrangörerna insåg alla problem med exempelvis kontrollutsättning. 

De två äldsta barnbarnen skippar utomhusorientering och drar istället till Göteborg och tekniska högskolan Chalmers. Där väntar lite annorlunda terräng: Inomhus i Chalmers olika lokaler och öppna ytor, med trappor och passager av olika storlek. 100% hårt underlag. Passage utomhus på mattor kan förekomma. Två etapper ska genomföras en idag och en imorgon. 

Var själv med förra året men jag och inomhusvarianten av orientering "klickade" inte. Men ... kanske borde man ge disciplinen ytterligare en chans så kanske ska man inte helt avskriva en tur till Götet imorgon.