onsdag 7 december 2022

Inte så bra …

Aah, sicket elände ... Aah, sicket rysligt elände ... sjunger Peps Persson i låten från 1999. Det finns anledning att nu nynna dessa strofer med tanke på alla rapporter som kommit under dagen vad gäller ökad smittspridning av covid, RS och andra otrevligheter.

På hemmaplan märks det påtagligt då Gunilla dragit på sig en covidinfektion. Hon "hämtade" den på pensionärernas bridgeklubb och uppenbarligen är hon inte det enda fallet av ett mejl att döma:




Nu är detta inte helt överraskande. När människor under många timmar sitter nära varandra i trång lokal och tafsar på samma kortlek är förutsättningarna goda för att inte bara mera harmlösa förkylningsvirus utan också allvarligare varianter ska sprida sig med lätthet.


Själv har jag hittills klarat mig trots att Gunilla nyst och hostat de senaste dagarna men peppar-peppar-ta-i-trä! Måste ta till det urgamla uttrycket vilket innebär att man strör avskräckande kryddor på tillståndet så att det inte ska locka till sig onda makter. 


Men ... uppenbarligen är det läge att nu återuppta några av de försiktighetsåtgärder som vi de senaste åren uppmanats till: försök hålla avstånd, ta inte i hand, skippa hälsningskramar, sprita tassarna och undvik att träffa andra när du själv har förkylningssymtom.

Har idag också bestämt mig för att inte delta i gymmets spinningpass de kommande veckorna. Det sunda förnuftet säger att det är ett "riskområde" när människor cyklar tätt tillsammans i ett trångt utrymme och flåsar, pustar och stånkar!