fredag 30 december 2022

Plus och minus …



En lokaltidning ställer två frågor till människor i bevakningsområdet. Funderade själv på hur jag skulle svara ifall jag hade fått frågorna:


Vad har varit det bästa med 2022?

Alla tillfällen tillsammans med barn, barnbarn, kompisar och vänner. "Touren" till Danmark med äldsta barnfamiljen med VM-koll i orientering och en etapp av Tour de France var en höjdare. Likaså O-Ringen i Uppsala, bästa hittills både vad gäller arrangemanget och boendet.

Den första utlandsresan efter pandemiåren gick till Frankrike, kanalöarna Guernesey och Jersey med avslutning i England. En kul tripp med orientering och härliga dagar i Paris och London. 


Vad har varit det sämsta med 2022?

Kriget i Ukraina toppar med råge listan före alla andra övergrepp på demokratiska värden och människors fri- och rättigheter. Har världens ondsinta diktatorer någonsin haft/fått så mycket spelutrymme? Despoter som styr och ställer, underhuggare som stryper samtal, tystar röster och förföljer oliktänkande. Arméer som sprider skräck, död och förintelse. Ja, listan kan göras hur lång som helst på destruktiva händelser som spelats upp det gångna året - ett mörkt, riktigt mörkt år!