tisdag 27 december 2022

Sportkoll …



Det finns knappast något juniorlandslag som får så mycket uppmärksamhet och mediabevakning som "Småkronorna". Just nu avgörs världsmästerskapen i ishockey och i brist på andra mästerskapstävlingar riktas allt strålkastarljus på juniorkillarna. Tidningarnas sportsidor ser ut som programblad för evenemanget och olika experter och förstå-sig-påare tävlar om att uttala sig dagligen.

Ishockeyförbundet har varit så skickliga på att framhäva och sätta ljuset på detta evenemang. Intresset blir extra stort under mellandagarna då många är lediga och som alternativ till julfilmer och umgåsande runt julgodiset passar det bara så bra att kolla in levande idrott.


Det ska bli intressant att se hur länge till ishockeyn får ha monopol på så mycket fokus och mediabevakning. En vild gissning är att om några år får vi se andra idrotter som väljer att förlägga sina mästerskap till jul- och nyårshelgerna. 

Visst blir det lite tufft och annorlunda för utövarna att inte kunna fira jul tillsammans med nära och kära men det överlever man. Tror knappast det finns någon som skulle säga nej till att delta i en VM-turnering eller motsvarande för att istället vara hem och se på Kalle och hans vänner eller sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.