söndag 3 april 2016

Högklassigt ...

Terrängen var kuperad, detaljrik och mycket orienteringstekniskt krävande. Kanonbra banor som var härligt utmanade, så himla kul! Tävlingarna, som arrangerades av Idefjordens SK och Kvillebyns SK, blev något av ett för-VM med massor av världsstjärnor på plats. Detta som en förberedelse inför VM som avgörs i augusti.


Det är häftigt att se världselitens framfart i skogen; kontrollpasseringen, utförslöpningen och klättringen uppför många höjdkurvor. Många kan räknas in bland favoriterna på de olika VM-distanserna och det skulle inte vara förvånande ifall nedanstående duo tar ett antal medaljer; Judith Wyder från Schweiz och fransmannen Thierry Gueorgiou.


Imponerades av min moderklubb OK Gipen, där jag fortfarande är medlem, och deras satsning på rekrytering. Vid fyra tillfällen under tidig vår har en intensivkurs genomförts med en inledande timmas teori följt av praktiska övningar i att förstå en orienteringskarta samt hantera kompassen. Deltagarna startade i Hälletävlingarna och fick testa sina kunskaper på inskolnings- och direktbanor.
- Ett 20-tal nybörjare har varit på plats och verkar nöjda. Det är alltid en utmaning att introducera nya till sporten då det är en hel del moment som måste läras in. Det har blivit en bra start och nu hoppas vi att man hänger på, säger Urban Larsson som ansvarat för utbildningen.


Kul att barn och barnbarn var på plats i gemensamt stugboende. Härligt att se hur äldre kusin hjälper yngre dito med att fixa en OL-knut!