fredag 15 april 2016

Tur på hjul ...

Det blev en långtur på mtb-cykeln under torsdagen. Bara så skönt att ta sig fram längs asfalt, grusvägar och skogsstigar. Passade naturligtvis på att göra ett antal fotostopp för att fånga in vårtecken av olika slag. Skönt när det börjar spira och gro och att man slipper den vidriga snön.


Helgen närmar sig och som vanligt mycket orientering på programmet. Det börjar redan under sen fredagkväll. Årets första mästerskapstävling, SM-natten, avgörs i Karlskrona. Arrangörerna utlovar liveresultat samt gps-uppföljning. Så det blir några timmar med paddan i knät.
Det lokala deltagandet är magert. Den egna klubben har så gott som avvecklat elitverksamheten. Flera har valt att lämna klubben och nu återstår bara en yngre juniorlöpare. Ska bli intressant att följa hans start och även om han tränat bra och är målmedveten så ska man ha realistiska förväntningar och förhoppningar. En plats på den övre halvan får betraktas som godkänt men man vet aldrig vad som kan hända; plötsligt kommer kanske ett genombrott.

En spektakulär tävling väntar i Falköping under lördagen. En medeldistans som inledning och därefter en mikrosprint på storskalig karta. Ska bli spännande!
Så blir det på söndag långdistans i Lindome söder om Göteborg. Precis som förra helgen när två andra Göteborgsklubbar arrangerade kan man inte heller denna gång erbjuda dusch:

"På grund av att IP Skogens duschanläggning gått sönder kan vi inte erbjuda dusch på tävlingen. Istället kommer det att finnas ombytesmöjlighet i tält (herrar/damer) i direkt anslutning till arenan. Ta gärna med en våt handduk i en plastpåse (s.k. våtklut). För långväga deltagare är vår klubbstuga öppen ca 500-600m (begränsad kapacitet). Vi beklagar de problem detta orsakar."

Tänk att man i rikets näststörsta stad inte kan fixa till några strilar och slang. I närområdet finns också flera anläggningar, både i Västergötland och Bohuslän, som man kunnat utnyttja.