onsdag 6 april 2016

OL i sommar ...

15 275 har anmält sig till O-Ringen i Sälen i slutet på juli. Det lär bli ytterligare några tusen deltagare innan startskottet går för den inledande etappen. För egen del blir det ytterligare ett år i så kallad kortklass. Inte för att banorna är något kortare än i den ordinarie klassen. Inte heller för att konkurrensen eventuellt är lättare. Nej, det är den fria starttiden som är skälet och möjligheten att bestämma själv. Dock gäller detta, märkligt nog, inte på den sista etappen för då är det jaktstart.


Den fria starttiden är bara så bra när man förutom det egna loppet exempelvis ska skugga och följa något barnbarn på inskolnings- eller U-bana. Det är så skönt att slippa ha en tid att passa. I lugn och ro kan banan genomföras på barnens villkor. 

Det är andra gången O-Ringen avgörs i Sälenfjällen. Det var fint förra gången med bra väder fast minnesbilderna som framkallas handlar mycket om väntan. Varje dag tillbringades åtskilliga timmar i köerna till busstransporten. Det var inte kul! Förhoppningsvis blir det bättre organiserat detta år. 


Sommaren är späckad med tävlingsutbud. Förutom O-Ringen har hittills ett annat evenemang inbokats; tredagarstävlingen på Läsö med sin speciella terräng är ett måste!