torsdag 21 april 2016

S(OL) ...

Så blev det äntligen sol och dubbla plusgrader när OK Flundrehof arrangerade veteranorientering i Upphärads samhälle. Banorna var av sprintkaraktär där betoningen låg mer på löpning än orientering. Alltså, mycket lätt och ingen chans att hämta andan vid en eller annan kontroll och det fanns inte heller uppförsbackar som legitimerade att man gick några steg. Genom åren har också många lopp sprungits i Upphärad så igenkänningsfaktorn var hög. Över 100 deltagare valde att möta upp.

Imponeras av alla dessa mindre arrangemang som varje vecka genomförs runt om i landet. Det krävs en hel del tid, arbete och know-how för att allt ska fungera, för att inte tala om alla prylar som krävs typ kontrollställningar, SI-enheter, skärmar, kartor, plastfickor osv. 


Efter loppet en tur till sommarhuset. Det man hela tiden vill förskjuta och förtränga uppenbarade sig på ett brutalt sätt; gräsmattan krävde klippning! Det var bara att dra igång en vintertrött klippare och efter en timma blev det att dunka sig själv i ryggen och utbrista: Bra jobbat!
Det är inte helt lätt att kombinera ett intensivt orienterande med sommarboendebestyr. Man kan ju avstå orientering då och då, säger grannen, men den typen av rationella argument biter inte när man lever under devisen att orientering alltid går före allt annat!