måndag 18 april 2016

Regn och kylslaget ...

En tajt helg är avverkad där fredagskvällen och natten fokuserades på natt-SM. Riktigt bekvämt att på hemmaplan kunna följa tävlingen med speakerljud, liveresultat och gps-uppföljning. Samtidigt skönt att kunna vara inomhus då vädret i Karlskrona lär ha varit riktigt vidrigt med ihållande isande spöregn. Det blev ingen start för den egna klubbens herrjunior på grund av sjukdom. Istället ägnades särskild uppmärksamhet åt grannklubbens löpare. Det blev en fjärde plats för Josefine Kristiansson i D 20-klassen och detta gladde lokaltidningens skribent inför kommande veckas OL-reportage.

Lördagen bjöd på en heldag på Mösseberg. Två tävlingar stod på programmet; en medel och en sprint. Ett kul, ungdomsvänligt och välarrangerat upplägg av arrangörsklubben Falköpings AIK. 


Söndagsmorgonen inleddes med ihållande regn i Vänersborg men vad gör det när orientering väntar. Kosan ställdes mot Lindome söder om Göteborg. Bara en handfull deltagare från den egna klubben valde att delta på Uvenlången, en långdistans i lagom kuperad sankmarksterräng. Det var kylslaget även denna dag (när kommer solen och värmen?) men kul och utmanande banor.