söndag 24 april 2016

Riktigt tufft ...

OK Alehof och Kungälvs OK bjöd på två toppenarrangemang när omgång 3 och 4 i Swedish League avgjordes i Göta Älvdalen. Hela Sverigeeliten var på plats och fick verkligen känna på kuperad, detaljrik och svårforcerad terräng öster om Ahlafors. 


Det bjöds på en vacker arena och enda minuset med hela arrangemanget var den överlånga gångvägen från parkeringen, närmare 3,5 km. Själv klarade jag mig med ett kortare avstånd. Tack vare uppdraget att ingå i tävlingsjuryn bjöds det på parkering bara några hundra meter från arenan. 
Det blev inga juryärenden även om den tidiga söndagsmorgonens snöfall kunde ha inneburit spårsnö och protester om detta. Nu behagade snön försvinna lagom till start och med det samma förutsättningar för alla.


Helena Jansson, OK Ravinen, imponerade med en dubbelseger och formligen flög fram i damklassen och framstår all mer som en av favoriterna när VM avgörs om knappt fyra månader. Men innan dess är det ytterligare omgångar av Swedish League, 10-mila, Världscup och EM. Eliten har verkligen ett tuff program, nästan för tufft kan tyckas!