onsdag 12 april 2017

Cykeltramp ...

Gymmets spinningpass är populära. Det är inte lätt att få en plats. Så fort aktiviteten publiceras i appen är det fulltecknat. Har ibland funderat på varför man inte har fler pass men det saknas tydligen instruktörer/ledare.



Cykeltrampet inomhus är intensivt. Svetten lackar, högtalarna dunkar och instruktören driver högljutt på. 45 minuter går snabbt och plötsligt är det överstökat. Det brukar kännas skönt och upplägget är proffsigt med en växling mellan intensiva perioder och lugnare. Obligatorisk stretching som avslutning känns bara så bra.

Spinningen är ett bra alternativ till andra träningsformer. Att bara ge sig ut och springa har inte samma attraktionskraft längre ... om det inte är orientering förstås! 

Men de närmaste dagarna planeras inga innepass. Påsken är en intensiv tävlingshelg med fem tävlingar i närområdet. Nattävlingen Häxjakten inleder på Skärtorsdagen och följs av en sprinttävling i Lidköping dagen efter. För femtionde gången genomförs påskaftonens Öjetrampen söder om Grästorp. Arrangörerna har valt att utnyttja samma terrängområde som vid premiärtävlingen.
Påskdagens Bohuslunk, en långdistans, arrangeras på Stadsfjället norr om Uddevalla och Vikingaträffen avslutar påskhelgen.