tisdag 11 april 2017

Många alternativ ...

Möjligheterna är många på orienteringstävlingar speciellt om man har några år på nacken. Överhörde ett samtal i duschen efter en av helgens tävlingar. 


En äldre man, en 70+, tyckte att banorna generellt var för korta när det var långdistans. Hans klubbkamrat eller var det kanske en konkurrent i ungefär samma ålder svarade: Ja, det kan man kanske tycka men vi är ju lyckligt lockade ... vi kan ju välja att springa i ett 20-tal klasser med banlängder från 2 till 10-11 kilometer. Vi kan ju springa H 70, H 65, H 60, H 55, H 50, H 45, H40, H 35, H 21 lång eller kort samt alla öppna klasser!

- Ja, men då får jag tävla mot de som är yngre och starkare och då har jag ingen chans, blev repliken.

- Men vänta nu, sa den andre, om du vill ha längre banor och mera utmaning så måste väl det viktiga vara banlängden och inte vilka du tävlar mot eller ...

- Nja, man vill ju tävla mot dom i samma ålder!

Samtalet slutade med att det egentligen var ganska så bra med hur det ändå var. Möjligheten finns att tävla i många andra klasser och man kan ju komma överens med andra i samma ålder att kanske gå ner någon eller några klasser då och då.

Ja, detta var ett exempel från eftersnacket ... i en herrdusch ... bakom häststallet ... utanför Tibro ... en solig vårsöndag.