fredag 14 april 2017

Kontrollmiss ...

Det händer inte ofta, egentligen väldigt sällan, att en kontroll inte finns där den borde enligt kartan. I alla fall så hade Häxjaktens banläggare en dålig dag på jobbet.



Den fjärde kontrollen verkade vara ett stigslut eller var det den lilla antydan till sänka. Tveksamhet rådde redan på väg till kontrollen som enligt beskrivningen skulle vara den mellersta av stenarna och vara hela två meter hög.
Men, men det blev en del röjande fram och tillbaka och de letande löparna blev fler och fler. Det fanns överhuvudtaget ingen kontroll i ringen.
Så vad göra annat än att utöka sökradien och plötsligt syntes en reflex och på denna rätt kodsiffra men inget snack om att läget var fel. Den hängde vid den stora stenen söder om kontrollringen.
Väl i mål och utstämpling sa jag att en kontroll sitter fel. Naturligtvis förnekande från arrangörernas sida men efterhand som fler kom i mål bekräftades felet. Ett antal klasser blev strukna och trist naturligtvis för Gandvik/Hagen.
Det som är mera intressant är hur felet uppstått. Förmodligen har man ändrat kontrollen i ett sent skede men glömt att göra justeringen i OCAD ... lätt hänt men ödesdigert!