fredag 12 januari 2018

Antikrunda ...

Antikrundan i statstelevisionen hade årspremiär igår. På plats i Småland var bägge sönerna tillsammans med ett kompisgäng. Det hade varit en lång dags väntan en augustidag när avsnittet spelades in. De stod nästan längst bak i kön och det tog 8-9 timmar innan det var deras tur. Under tiden roade de sig själva och övriga väntande. Det var såpass livat och glatt att TV-kamerorna följde gänget hela dagen. 


I gårdagens sändning sågs grabbgänget med jämna mellanrum. Sönerna hade med sig arvegods i form av två bronsstatyer. Den osmanska krigarfiguren värderades som avslutning på programmet.
Som alltid i Antikrundan är det svårt att göra en exakt värdering. Att uppskatta värdet är en sak men sedan måste det också finnas spekulanter som är beredda att slanta upp pengarna. Gissar/anar/tror att många gånger är experterna lite väl optimistiska vad gäller det faktiskta värdet.

Men, sammantaget var det en kul runda och herrarna hade haft roligt. Dock hävdar de med bestämdhet att det var en engångsföreteelse. Aldrig mer köa så länge!