tisdag 30 januari 2018

Beundran ...

IKEA:s grundare avled för några dagar sedan. Man kan bara uttrycka sin stora beundran för en otrolig entreprenör som verkligen började i det lilla och sedan utvecklade möbelkonceptet. Man måste också beundra företaget som fortsatt att skapa, kreera och vara innovativa.


Minns så väl första besöket på IKEA i Älmhult. I mitten på 60-talet åkte vi bröder med föräldrarna till Småland. Efter återkomsten från de många åren i Sydafrika skapades ett hem i Sverige. Vet inte exakt vad som köptes men drar mig till minnes att det handlade om sängar och en byrå. Det var en så kallad stilbyrå och jag tror att det är den som fortfarande pryder sin plats i det nuvarande hemmet.

Genom åren har besöken på IKEA varit otaliga. Åtskilliga är kronorna som spenderats. Det har inte alltid varit höjdare. Kan minnas när man försökt skruva ihop saker utifrån en sprängskiss som var allt annat än begriplig. Det har saknats muttrar, tvingar och liknande som renderat extra turer till varuhuset där inköpen gjordes.
Men sammantaget har det varit med stor förnöjsamhet som möbler och prylar har säkrat en bra vardagstillvaro.

IKEA startades för många decennier sedan och man undrar så där i förbifarten om det idag har såtts eller sås några frön till verksamheter som kommer att bli lika stora.