torsdag 18 januari 2018

Omtag ...

Med buller och bång lanserade statstelevisionen för några månader sedan  "Morgonstudion " och passade samtidigt på att skrota "Gomorron Sverige". Tanken var att upplägget skulle vara modernare och snabbare.
Plötsligt såg TV-rutan ut som en mobilapp med flera infofält samt text och ljud i en salig blandning. I allt detta också två programledare med påklistrad hurtighet. Många av inslagen andades ytlighet och ihoprafsat.


Tröttnade ganska snart på upplägget. Det var i många stycken detsamma som paddan eller mobilen erbjöd. Istället blev det allt oftare TV4:s alternativ. 
Tydligen har jag inte varit ensam om bytet. Många tycks ha övergivit den nya "Morgonstudion" och tittarsifforna har rasat. Ett omtag ska göras och en viss återgång till det som tidigare varit lyckat.
Det är bra och nödvändigt att programidéer förändras och uppgraderas men ibland undrar man hur mycket publik- och tittarkontakt förändringsbärararna och pådrivarna har. Nu lär man i alla fall ha lyssnat och justeringar ska vidtas. Blir det "Gomorron Studion" nu?