torsdag 10 maj 2018

OL hela långa dagen ...

Tidig väckning och så bar det iväg till en dubbeltävling i Bollebygd. Två race stod på programmet. Först en medeldistans och efter några timmars vila en sprint. Start och mål på samma ställe fast i olika områden. 



Ett smart arrangemang av OK Orinto att skapa detta upplägg. Stor valfrihet att välja deltagande i bägge tävlingarna eller bara en av dessa. Fri intervallstart på sprinten. Det är bara så suveränt med denna startform och inte minst småbarnsföräldrar med bekymmer om barnpassning tycker det är en höjdare. Det borde vara så på alla arrangemang ... men orienteringsrörelsen är konservativ och det brukar ta 5-7 år innan förändringar, vare sig det är små eller stora saker, faller på plats. Men det kommer ...

Efter två lopp i närmare 30 graders värme blev det en sen lunch tillsammans med yngsta sonen med familj. Det blev en härlig utesittning med thaimat och sushi på menyn. Sedan bar det iväg till deras hem i Nödinge för att se livestreaming från EM i orientering. Det blev svenskt silver på den spektakulära mixedsprintstafetten. Kvällen närmade sig och strax innan mellokvalet började blev det hemkomst. Som någon sa: en dag med stor mening är en dag med mycket orientering!