söndag 6 maj 2018

Två helglopp ...

Årets tionde och elfte tävling sprangs i dalsländska Högsäter och västgötska Ulricehamn. Våren börjar tränga sig på men i Dalsland var inte vindarna precis vårvarma. Terrängen runt gården Ekarebol är inte direkt snäll. Mycket gallringsris ligger på marken och bitvis är det rejält kuperat. 




Dock var det en välarrangerad och gemytlig tävling de omkring 350 deltagarna bjöds på med nära avstånd till parkering, dusch och andra faciliteter. Bara det äldsta barnbarnet följde med idag och han kunde notera ytterligare en seger denna korta vårsäsong.

Tidig söndagsresa till Ulricehamn då barnbarn #1 startade i början. För egen del var det en evighetsväntan då min start var bland de sista. Det är bara så himla trist att vänta och vänta. Gissa om jag jobbar för att det ska bli "fri" starttid alltså att man får välja själv.


Men ... en omväxlande och kul bana även om några av backarna var rejält branta. Vädret strålade härligt vårvarmt. Väl i mål kunde konstateras att barnbarnen blev etta och trea i sina respektive klasser. Klart godkänt för det egna loppet men löpförmågan matchar inte de allra främsta. Sammantaget åter en OL-höjdardag!

Väl hemma uppkoppling på nätet för att följa EM i sprintorientering. Så imponerande och kul att se Tove Alexandersson komma överst på prispallen.