torsdag 24 maj 2018

Orientering hela långa dagen ...

Efter frukost bar det iväg till Gråbo. Där väntade veteranorientering i ett mycket speciellt område. Det var ett stort gammalt grustagsområde som ”återställts”. Det har resulterat i ett landskap med höga grusåsar, skogsdungar och sandiga vägsystem. Det var klart orienteringstekniskt utmanande. En annan utmaning var de 27-28 solskensgraderna. Nedan gps-spåret från en av banorna.


Efter loppet bar det iväg till Gräfsnäs och ett skönt bad alldeles i närheten av slottsruinen. Efter badet blev det lunch på en av Sveriges äldsta gästgiverier i Sollebrunn. Ett kort siesta väntade vid hemkomsten innan det var dags att sätta ut kontroller för kvällens ungdomsträning.

Så slog klockan 18.00 och vuxenkurs i orientering. Idag avverkades en kortare bana med fokus på kompassen. Momenten ”passa kartan” och ”kompassriktning” övades. Kvällen var underbart härlig med skön värme och solsken. 
Så när solnedgången närmade sig var det bara att plocka in och plocka iordning ställningar, skärmar, snitslar och kartor. En späckad orienteringsdag!