onsdag 2 maj 2018

Tufft igen ...

Onsdag igen och veteranorientering igen. Förra veckan bjöd på rejäl kupering, ris, bush och tunglöpt. Idag blev det en repris i skogarna nordväst om Uddevalla. Stora bommar registrerades av många och fler än vanligt tog sin mats ur skolan och bröt. Det finns en tendens till ”overdo” hos bra arrangörer. Man överskattar förmodligen kapaciteten hos flertalet av deltagarna. Spridningen i löpförmåga och orienteringsskicklighet är/blir stor och blir större när åldern överstiger 65.


Tror alltså, att man ska vara försiktig om inte extra försiktig, när området man har är rejält kuperat och med mycket ris/sly. De är inget problem för de som tränar och tävlar mycket men man blir väldigt tveksam ifall man ska ta med sig nya och inte så erfarna. 
Någon skämtare sa: det är väl inget problem ifall det är extra tufft, brant, risigt och besvärligt bara man ”döskallemärker” arrangemanget, då vet man vad som gäller.

Då var dagens gnäll avverkat ... det var trots allt en skön dag med solsken och vitsippor som prydde marken när kaffet intogs och bommarna analyserades.