torsdag 6 september 2018

Guld ...

Den 3:e april skrev jag i denna blogg:


"Dock saknas det lokala inslaget i elitklasserna. För tillfället finns det ingen som har rollen. Förhoppningsvis finns han eller hon nu i ungdomsklasserna och bidar sin tid. Med all respekt och all beundran för veteraner och annat "gammfolk" som presterar i sina respektive klasser men det skulle bara vara så bra för orienteringssporten i tvåstadsområdet med en men gärna flera fixstjärnor."


Under helgen infriades förhoppningarna och önskemålet. Arvid Björk, Trollhättans SOK, vann Ungdoms-SM i sprint som avgjordes i Gammelstad strax väster om Luleå. Tävlingsområdet var mycket flackt och banorna sträckte sig bland annat genom kyrkstaden med de många små och unika kyrkstugorna.





Den 2,5 kilometer långa banan hade 19 kontroller. Arvid tog ledningen redan till den första men tappade tiotalet sekunder till nästa och låg då bara på femtonde plats. Han avancerade starkt och vid den fjortonde kontrollen hade han en ledning på sju sekunder.  Ett försprång som behölls hela vägen in i mål. Med fem sekunders marginal

till tvåan Hugo Ericsson från Växjö bärgade han SM-guldet.


Det var verkligen kul!