tisdag 18 september 2018

Provlöpning ...

Om en knapp månad, den 13 oktober, arrangerar Vänersborgs SK en medeldistanstävling i Ursandsterrängen strax väster om Vänern. Igår var det provlöpning av banor. Det blev en myket positiv upplevelse. Kartan är av allra högsta klass och mycket detaljrik. Tur att klasserna 60+ har skalan 1:7500 annars hade det varit väldigt svårt att skaffa sig en överblick.



Sprang H65-banan som var av hög klass med en blandning av lättlöpta sträckor men också mycket svårorienterade avsnitt som krävde maximal skärpa. Vissa delar var kuperade men det fanns också områden med småskuren terräng. Om en månad har förmodligen sommarens undervegetation lagt sig och sikten har förbättrats. Förutsättningarna är goda för att det ska bli en höjdartävling.

Som arrangör är det alltid spännande att fundera kring hur många deltagarna kan bli. Ju längre hösten lider mot sitt slut desto glesare brukar startfälten bli. Detta speciellt när 25-mannastafetten är avklarad. Vänersborgsmedeln avgörs helgen efter så det finns en risk att flera då har lagt tävlingsskorna på hyllan men ... då går man miste om något riktigt utmanande!