lördag 22 september 2018

Väntan, väntan ...

Orkanen Knud bedarrade under natten mellan fredag och lördag men det var ändå omväxlande rejäl blåst, solsken och kraftiga regnskurar vid Säve där göteborgarnas DM-medel avgjordes. Bra karta och bra banor i en något kuperad och bitvis pinnig terränglåda. Lite ”göteborgsstuk” över arrangemanget med avsaknad av dusch men även toaletter vid starten. Nervösa tävlande måste ändå leverera innan startsignalen och därför blev det en hel del byxlossning runt startplatsen. Faktiskt, inget vidare!


Vissa arrangörer har det dåliga omdömet att dra ut på startfälten. Detta utan något egentligt skäl eller motiv. Idag var första start för den egna klassen närmare 90 minuter efter ordinarie första start. Detta innebar att när klassen var avklarad var arenagärdet i stort sett tomt på tävlande som för längesedan hade kommit i mål och dragit hemåt. Men visst var det lite festligt när det bara var en skara H65-or som eftersnackade på målgärdet och väntade på att DM-medaljören skulle få sin plakett. 
Denna väntan och senareläggning/förskjutning/fördröjning av starten som vissa klasser råkar ut för tävling efter tävling måste snart åtgärdas då det skapar en hel del irritation och ställer till problem vad gäller transporter etc.
Detta skulle enkelt kunna lösas genom tillämpandet av så kallad fri intervallstart alltså att löparna själva får välja sin starttid.