fredag 7 september 2018

Val på gång ...

Idrott är stort i Sverige. Många är engagerade. Men ... i valdebatten nämns knappast landets största folkrörelse. Det är i och för sig inget nytt. Så brukar det vara i alla fall på riksnivå. Lokalt kan det hetta till emellanåt när det gäller satsningar på idrottsanläggningar och liknande. Men i allmänhet är det en icke-fråga.

Alla är överens om det mesta och ingen vågar nog heller utmana idrottsrörelsen. Riksidrottsförbundet försöker ibland göra sin röst hörd men knappast några partiföreträdare nappar.
I år drivs frågan om att man vid byggandet av nya bostadsområden också ska vara pliktad att avsätta utrymmen för att idka idrott. Det gäller främst idrottshallar och fotbollsplaner. Man är inte lika tydlig med säkra utrymmen som vatten, luft och skog. Detta trots att flera idrotter upplever problem som vatten- och flygsporterna men också orientering. Mängden begränsningar, hinder och förbud har ökat de senaste decennierna. Undrar när detta blir en såpass het fråga att den tas med i en valdebatt?