lördag 1 september 2018

Elitmöte ...

Denna helg gör världseliten upp i ytterligare en omgång av Världscupen. Det är fullt upp om man ska följa landslagets alla aktiviteter. VM är överspelat och då känns det lite så där lagom intressant att följa de tre disciplinerna.
Det tyckte också TV-sporten på fredagskvällen. Inte ett ord om att Sverige vann både herr- som damklassen på den inledande långdistansen.
Det blev ytterligare guld till Sverige under lördagen på den nya distansen prolog + jaktstart på medel. Dessutom två silver! Imponerande och dramatiskt att följa livesändningen.

Men ... med jaktstart utifrån ganska små differenser på prologen blev det mycket sällskapsresa och Följa John speciellt i herrklassen. Ett dussin löpare dunkade in i mål på några sekunder.
Terrängen på detta för-VM i Östfold, Norge, såg fin ut. Det var inte lika fint på Aleträffen som avgjordes i skogarna öster om Bohus. OMG vad mossarna sög och oj vilka vägvalstabbar det blev. Det blev rejält med tidstapp även på kortare sträckor genom sankmarker. Den varma sommaren med vatten i mossarna har uppenbarligen fungerat som drivbänkar för gräs och sly.

Ny tävling väntar imorgon i samma område men då är det medeldistans. Dessutom ska det enligt terrängbeskrivningen handla om banor huvudsakligen i de branta och detaljrika sluttningarna ner mot Göta älv.