torsdag 30 augusti 2018

Suuuuuck ...

Nu utlovas både det ena och andra av partierna som vill styra Svea Rike de kommande fyra åren. Genom åren har man blivit luttrad. Därför bli det knappast någon ögonbrynshöjning när valfläsk serveras. Det blir istället en utdragen suck.




Detta senast igår när det största partiet offentliggör sitt valmanifest. Tänkte i mitt stilla sinne att det skulle bli något som utvecklade skolan, kom tillrätta med köerna inom sjukvården eller minskade bostadsbristen. Men slagnumret blev istället en extra semestervecka till föräldrar med barn mellan 4 och 16 år. Uppenbarligen anses denna åtgärd vara det som Sverige bäst behöver för stunden. Man suckar och undrar vad det är för analys och överväganden som lett till denna slutsats. Hur tänkte man och utifrån vilka fakta utgick man? Har inte själv sett eller noterat några gatudemonstrationer, insändare i tidningen eller upprop från föräldrar där man kräver en semestervecka till.


En elak tanke far genom huvudet. Har man helt enkelt utgångspunkten att medborgarna är lättlurade och lättmutade? Sucken blir utdragen ...