fredag 10 augusti 2018

Raffel ...

Det blev några rafflande eftermiddagstimmar när VM-stafetterna i orientering avgjordes. På förhand var det upplagt för spänning och omkastningar. Detaljfattig terräng, bushigt, dålig sikt och lite slumpartat var förutsättningarna. Så blev det och det var riktigt spännande och underhållande att följa.
I både herr- som damklassen fanns en intressant långsträcka som spräckte startfälten men det blev ändå ganska tajt speciellt i herrklassen. Många var lagen som hade segerchans.


Inget guld för de blågula lagen. Lite trist att Gustav Bergman inte räckte till på slutsträckan. Medaljchansen fanns där men konkurrensen är riktigt hård.
Långdistansen återstår men frågan är om de svenska herrarna räcker till. Ska det bli ett VM utan någon svenska herrmedalj? Bland damerna vill nog Tove Alexandersson ha guld efter att ha gjort några små misstag på stafetten då guldet blev till silver.

Årets VM blir det sista där man kör både sprint- och skogsdistanser. Ett klokt beslut. Nu blir det sprint respektive skog vartannat år. 2019 arrangeras skogsdisciplinerna i Östfold, Norge. Det blir också publiktävlingar under perioden 12-17 augusti.