söndag 12 augusti 2018

GPS-godis ...

Så har då helgens långdistanstävling avverkats i regi av Hjobygdens OK vid Högaliden. Terrängen var lika fin som igår fast det fanns ett antal områden som var rejält bushiga, pinniga och svårframkomliga. Detta i betydligt större grad än vad som framgår av kartan. Nu är detta inte helt ovanligt i slutet på sommaren då mycket har växt upp trots att det varit torrt i markerna.


Tack vare gps-klockor och applikationer som Livelox kan man efter loppet i detalj granska vägvalen, dels de egna med också konkurrenters och naturligtvis alla klassers löpare.
Äldste sonen kallar detta för ”GPS-godis” då man kan begrunda misstag som görs och naturligtvis fundera kring vad det var som egentligen hände. Går man igenom en tävlings alla klasser finns det oftast några riktigt intressanta och uppseendeväckande spår som skapats i jakten på den rätta kontrollen. 

Men det som är mest intressant är trots allt möjligheten att utvärdera det egna loppet och då få exakta besked om avvikelser och felnavigering - man lär sig då mycket!