söndag 5 augusti 2018

VM-guld ...

Sverige försvarade sin guldmedalj från fjolåret i sprintstafett. Det var riktigt spännande att följa den streamade varianten på nätet med livebild och gps. Kostade en slant men det var det värt. Härligt!


Men det var inte lika härligt på höstpremiären i Götene. Noterade ett riktigt skitlopp på medeldistansen där inget stämde ... kom snett ... trasslade in mig i snårig terräng ... och hade inget löpsteg värt namnet.
Desto bättre gick det på långdistansen idag men väl i mål kom beskedet; en kontrollstämpling saknas. Kollade snabbt på kartan och upptäckte att jag hoppat över den ena av två närliggande kontroller. Not so fun! Dock kändes det klart bättre både orienterings- som löpmässigt. Än en gång kan konstateras att man blir ”ringrostig” utan orientering eller löpträning under tre veckor. Visst har det avverkats många cykelmil men det är en annan typ av träning och det märks i skogen när det är ett bushigt och pinngt underlag. 
Dock var det riktigt kul med barnbarnens fina lopp under dagarna tre. Dessutom har några av deras kompisar börjat orientera och håller sakta men säkert på att lära sig mer och mer. Idag kom dom på prisplats och det är ett bra sätt att få ”blodad tand”.