måndag 27 augusti 2018

Kroppsvård ...

Det var drygt två månader sedan senaste besöket hos husmassösen Viola. Idag skulle sommarmånadernas ansamling av träningsvärk, sträckningar och stelhet bearbetas. Dock var det inte så mycket "stockningar" och "flödesstopp" enligt expertisen. Stretchning (nåja ...) och varierande fysiska aktiviteter kan vara förklaringen. Gymkompisen Bengt som är vinterbadare hävdar med bestämdhet att det är dagliga bad i Vänern, helst året om, som gör susen. Oavsett vilket så känns det skönt att låta Violas hårda nypor fara över muskler, leder och ligament under halvannan timma.

Sommarmånadernas hetta verkar nu transformeras till sedvanligt höstväder och dessutom lägger sig kvällsmörkret. Det är varsel om att fler besök på gymmet närmar sig. Dock har det blivit regelbundna spinningpass under juni-juli-augusti. Men nu börjar det bli dax för mera allsidig styrke- och rörelseträning.
Ibland undrar man varför man inte tidigare i livet tränade mera allsidigt. Det blev väldigt, väldigt mycket löpning med allt vad det innebär av ökad skaderisk osv. 
Har dock noterat att yngre generationer är betydligt klokare. Skönt att evolutionen pågår och inte har gjort halt!