söndag 19 augusti 2018

Heldag ...

Två tävlingar denna höstdag i Habo. OK Gränsen brukar bjuda på kuperad terräng, tallmo och lättframkomligt. Men på den inledande medeldistansen var det tvärtom. Bushigt, pinnigt, risigt och svårframkomligt. Dessutom var flertalet kontroller väl kamouflerade av hög växtlighet.
Denna dag hade också getingar och deras polare jordgetingarna en hektisk dag. De levererade åtskilliga stick både i skogen och på arenan. Ambulans tillkallades för några som var speciellt känsliga.


Eftermiddagens sprint avgjordes i tätorten. Den inbjuder inte till några större orienteringstekniska utmaningar. Banläggarna hade dock lagt bra banor utifrån förutsättningarna men betoningen låg på löpning.
Intressant med två tävlingar samma dag men ... det var en väl lång väntan mellan de två disciplinerna. Man undrar varför inte fri intervallstart tillämpades.

Äldsta barnbarnet som fyller 12 under senhösten testade att springa H21-klass på medeldistansen. Detta på en bana som var klart längre och klart svårare än hans normala banor. Han klarade detta. Visst tog det tid och visst blev det en del bommar men han grejade det. Han imponerar. Det gör även lillebror som blev etta och tvåa.
En kul övernattningshelg är över med alla barn och barnbarn - häftigt att umgås på detta sätt!