torsdag 9 augusti 2018

Inte bra ...

Hur svårt kan det vara? Kollar naturligtvis in friidrotts-VM men höjer nu på ögonbrynen i alla grenar där något ska mätas. Uppenbarligen falerar de elektroniska systemen. Gårdagens längdhopp med en blågul inblandad tog priset. Fortfarande nu på morgonen råder tvivel. Man undrar i sitt stilla sinne hur det är med alla övriga längdhopp som gjordes under kvällen ... vilka var rätt och vilka var fel? 



Har man inte ett hederligt gammalt måttband i reserv som komplement och "backup"?
En annan sak som förvånar är funktionären som kollar övertramp och viftar till med antingen en vit eller röd flagg. Utnyttjas tekniken eller är det skarpsyntheten som fäller avgörandet?

Nu är det inte bara friidrotten som brottas med elektroniska problem. Även den kära skogssporten drabbas av mätfel. Det handlar då om SI-pinnar som inte registrerar och målenheter som inte är synkade. Trots att man i efterhand kan kontrollera kontrollenheter när tvivel uppstår behöver arrangören inte göra detta. Den enskilde löparen är på så sätt rättslös. Det är illa eftersom alla vet att systemen ballar ut emellanåt.