onsdag 23 oktober 2019

Höstavslut ...

Idag avverkades den sista omgången denna höst av Trestads veteranorienteringar eller ”Antikrundan” som några brukar benämna denna onsdagsaktivitet. Precis 100 startande kunde arrangörerna OK Skogshjortarna notera. Alingsåsklubben svarade som vanligt för ett toppenarrangemang med utmanande banor signerade Rune Larsson.
Är nu själv ”back on track” efter skadan som uppstod i Stockholm för knappt två veckor sedan. Den är inte helt läkt och kräver lite försiktig löpning men nu kan man nästan tugga på som vanligt igen.


Traditionsenligt bjöds det på ärtsoppa och pannkakor denna avslutningsdag. Säsongen sammanfattades genom statistikern Leif som bokför det mesta. Aktiviteten har nu levt i hela 19 år med ett tjugotal tävlingar årligen. Det är imponerande och det finns en liten skara som varit med från ”the very beginning”.
Nästa års program presenterades och det blir inte helt överraskande ... precis som vanligt! 
Eftersnacket över ärtorna och pannkakorna kretsade bland annat kring kinesernas fusk på militära orienterings-VM. Svensk media har uppmärksammat detta och det spädde naturligtvis på kommentarer, synpunkter, fördömanden och suckar. 
För flertalet gamlingar väntar nu vinteridet medan andra förlänger säsongen genom deltagande i granndistriktens veteranaktiviter.