onsdag 9 oktober 2019

Löp i Flundre ...

På många platser här i väst är terrängen riktigt usel typ brötig, pinnig, bushig och svårframkomlig. I Sjuntorp strax söder om Trollhättan finns ett sådant område. OK Flundrehof har sin klubbstuga där. Så trist att ha dessa omgivningar framförallt när det gäller barn- och nybörjarverksamheten. 

Nåväl, idag var det veteranrace där och det var med viss tvekan färden ställdes dit. Hustrun kastade in handduken under förespeglingen att hon kände sig trött. Nu hade arrangörerna, visa av erfarenheten, valt det minst bushiga området och dessutom lagt banor där man vid många tillfällen kunde utnyttja stigsystemen. 
Trots vetskapen om terrängen och trots att vädret var höstigt med regnet hängande i luften var det som vanligt ett hundratal gamlingar samt några yngre "wannabees" som mötte upp.

Klubbstugan var skönt uppvärmd och över kaffeborden kunde man efter löpet sitta och oja sig över förmiddagens upplevelser och bedrifter. Dessutom fanns gamle bekantingen Per Nordahl på plats för att värva resenärer till nästa års VM för veteraner. Han presenterade ett spännande upplägg men frågan är om Slovakien är så lockande. Det känns knappast så i dagsläget.