lördag 5 oktober 2019

No more shit ...

Morgonen bjöd på minusgrad med blå himmel och solsken. Färden ställdes till Göteborg för långdistansorientering. Det har blivit många tävlingar runt storstaden under året trots att det inte brukar bjudas på särskilt kul terräng. Oftast är det kuperat, bökigt och bushigt. Ingen undantag heller idag. Flertalet av klubbkompisarna ratar oftast göteborgstävlingar så vi var bara en handfull deltagare från Vänersborg. 
För egen del blev det idag ett stort tidstapp till den tredje kontrollen. Nästan åtta minuter gick åt innan kontrollen passerades.


Oj, så många branter, skrevor och skrent det fanns i kontrollområdet. Det var väldigt svårt att få ett grepp över det hela. Passerade kontrollen bara med några meter (enligt det gröna gps-spåret) ett par gånger utan att se kontrollskärmen. Usch, så trist. Tanken dök upp att ge upp, men det känns bara så trist. Det var bara att bita ihop och trassla sig igenom snår och sankmarker men det var inte med någon intensiv eller offensiv forcering. "Shit happens" får bli en sammanfattning av det hela.

På hemfärden gjordes ett uppehåll i Lödöse för ytterligare städning och rengöring av svärmors lägenhet. Det har blivit många timmar nu och jag "kräks" sopsäckar, skräp och prylar som kasseras. Det har blivit väl mycket av den varan de senaste månaderna då också den egna lägenheten röjts ut och iordningställts i samband med renoveringen.
Måste dock beundra hustrun och den energi samt de många, många timmarna hon fixat med sin mammas flytt. Dock är det nu inte mycket som återstår så förhoppningsvis blir det "no more shit" på ett tag.