lördag 12 september 2020

Ensamt i skogen ...

Denna lördag bar det iväg till Tvärred sydväst om Ulricehamn. En medeldistanstävling väntade i lite kuperad och detaljfattig terräng. Framkomligheten var verkligen god, kontrollerna tydliga och sammantaget var det huvudsakligen lättorienterat.




Av restriktionsskäl är tävlingen upplagd på två dagar med rejält utspridda startgrupper. En åtgärd som kan tyckas vara lite märklig och känns som "over-do".  Smittorisken måste vara otroligt liten om inte minimal. Mycket glest på parkeringsområdet, glest vid starten, synnerligen ensamt och glest i skogen och glest vid målet. Man hejar och växlar några ord med andra vid parkeringen och naturligtvis på vederbörligt avstånd. 70-plussare får tävla i en lägre årsklass vilket har som konsekvens att H65-klassen samlar riktigt många. 70-plussare är konfunderade.

Resultatlistan blir följaktligen klar först sent på söndag. Men då har vi dragit vidare till en annan tävling och med ett annorlunda upplägg. Då avgörs tävlingen på bara en dag. Kan konstateras att åtgärder och handlingar vad gäller restriktioner tolkas och tillämpas på olika sätt.