onsdag 9 september 2020

Mästerskap ...

Det finns många olika typer av mästerskap i idrottsvärlden så också inom orienteringssporten. Förr var det oftast så att att dessa tävlingar var begränsade, typ tillhörde man inte en speciell klubb fick man inte delta. På senare år har detta luckrats upp. Nu kan man exempelvis springa DM i vilket distrikt som helst fast naturligtvis tävlar man då inte om mästerskapsplaketten eller medaljen.

Igår kväll var det den västra Skaraborgskretsens sprintmästerskap och det blev premiärdeltagande i detta evenemang. Start och mål var förlagt i samhället Vara som bjuder på varierande bebyggelse men utan några höjdskillnader eller slingrande vägsystem. Huvudsakligen ganska lättorienterat men så finns det områden med komplexa byggnader, höga staket och och inhägnade områden som genast utmanar orienteringsskickligheten.


Den lilla klubben Ryda SK arrangerade och bjöd på bra karta, bra banor och bra arrangemang. Få funktionärer var inblandade utan att detta på något sätt inverkade på det rent sportsliga. Ett toppenarrangemang med andra ord i dessa restriktionstider.




Äldsta barnbarnet utmanade sig själv genom att lämna sin egen tävlingsklass, H14, och istället gå upp i H21. Redan vid den första kontrollen tog han ledningen och drygade ut tätplatsen undan för undan. Det höll hela vägen och i mål var han dryga halvannan minut före tvåan. Han var riktigt nöjd då inga misstag/tidstapp kunde registreras till någon av banans 19 kontroller.

Det blev ytterligare två segrar till familjen då även lillebror och mamma toppade sina klasser.