måndag 14 september 2020

Heldag ...

En lång måndag i orienteringens tjänst. Under förmiddagen artikel och resultatutdrag till lokaltidningen TTELA  från helgens orienteringstävlingar. Sedan bar det av till skogs. Utsättning av kontroller och SI-enheter för ungdomsträning och Trestads veteranlöp på onsdag. Det blir en del prylar att släpa på. Skogen var underbart skön denna halvsoliga och  uppåt 20 grader varma höstdag. Efter tre timmar bar det iväg till klubbstugan för ett kort utomhusmöte med en av medhjälparna på onsdag. Vi har ambitionen att fixa hela arrangemanget med bara fyra funktionärer. 




Eftermiddagen tillbringades framför datorn. Inledningsvis gjordes några revideringar på kartan då det i terrängen skett lite förändringar typ nytt hygge och jakttorn som flyttats. I applikationen PurplePen gjordes sedan justeringar av de fem banorna då alla tänkta kontrollpunkter inte var helt OK. Dessutom fastställdes kontrollbeskrivningarna innan pdf-filer skapades. Dessa ska under morgondagen färgkopieras.

Nästa moment bestod i att ladda upp kartor och banor i applikationen Livelox så att deltagare efter sina lopp kan ladda upp gps-rutten till allmän beskådan.

Inget datastrul denna gången och därför kändes det bara så skönt när säkerhetskopior laddats ner på usb-stickan.


Nu återstår bara ett kvällsmöte med klubbens OL-kommitté via Skype då senhöstens orienteringsaktiviteter ska bestämmas och arbetsuppgifter fördelas.