torsdag 24 september 2020

Uschligt ...

Vi möttes av repliker typ ... det var för djävligt ... bara bush ... har ni åkt hit från Vänersborg, VARFÖR  ... det var årets prövning ... nej, fy! Vi hade sen startgrupp denna torsdag på Skaraborgs veteranorientering och därför kunde vi växla några ord med tidigt startande som tagit sig i mål. Uppenbarligen var det ingen höjdare vad gäller terrängens beskaffenhet strax utanför Skara. Detta var i och för sig ingen nyhet. Sedan tidigare är området "döskallemärkt" men så ställer man hoppet till banläggarna att dessa ändå valt stråk med någorlunda hygglig framkomlighet. Så var det inte även om man kan tro det vid första anblicken på kartan. 





Det var överlag uschligt, pinnigt och svårgenomträngligt och då är det bara att kriga på och ta det hela som "pannbensträning".

Så här i efterhand undrar man hur arrangörerna tänkte? Varför välja ett riktigt grisigt område för pensionärskategorin varav några passerat 90-gränsen? Varför placera kontroller i täta buskage? Varför, ja varför? Tyvärr tror jag att det handlar om "skrivbordsbanläggning". Man skissar på banor hemma vid köksbordet. När det så är dags för utsättning av kontrollerna upptäcker man att terrängen inte är som kartan förespeglar men då är det oftast för sent att göra förändringar.

De omkring 180 som kom till start är ett härdat släkte. Genom åren har man skolats och tränat i alla möjliga terrängtyper så man ojar och gnäller en stund för att sedan konstatera det-var-det-det!