onsdag 16 september 2020

Veteranarrangemang ...

Ett 70-tal veteraner dök upp på dagens orientering i Ursandsskogen strax nordväst om Vänersborg. Ett "coronaanpassat" upplägg med få funktionärer och mycket "självservering". Det fungerade utmärkt. Tillvaron var skön denna förmiddag med sol, blå himmel och skönt löpväder.




Arrangemanget samordnades med andra aktiviteter typ ungdomsträning och "Veckans banor". Kan tyckas vara självklart men så har det inte alltid varit. Har alltför många gånger upplevt dubbel- och trippelarrangemang under samma dag eller vecka som bara slitit ut banläggare och andra funktionärer.

En annan noterbar faktor har varit ambitionen att skära ner på antalet funktionärer/medhjälpare. Det har inte heller alltid varit en självklarhet. Många gånger har vi överbemannat olika funktioner och varit för ambitiösa med att tillrättalägga både det ena och andra. Det fungerar genom att låta deltagarna själva agera och ta ansvar.


För egen del blir det nu lite "arrangörsvila". Det gäller att dela på arbetsuppgifter och noterade på OL-sektionens senaste möte i klubben att det inte är någon akut brist på medlemmar som vill åta sig ett arrangemang typ Veckans bana eller nattrace.