torsdag 10 mars 2022

Belöning …

Tidigt på onsdagsförmiddagen bar det till skogs för att avverka en av veckans banor. Graderna var under noll ... brrrr ... och himlavalvet var grått. I skogen var det bitvis snötäckt och isigt, tur att man hade löpskorna med metalldubb. 

Under eftermiddagen blev det ytterligare utevistelse i form av en tur på mtb-cykeln. Lite solstrålar trängde igenom det gråa men värmde inte så mycket. Det är inte gött uteväder nu!

Men i skenet av vad som händer i Ukraina är ovanstående "vädergnällande" fullständigt betydelselöst. De ständiga rapporterna från krigskorrespondenterna blir mer och mer groteska. Ilskan och avskyn eskalerar för varje dag som går och orden räcker snart inte längre till.





För äldsta barnbarnet blev det en kvällstur till Vara. Där avhölls västgötadistriktets årsmöte och i samband med detta även prisutdelningar av olika slag. Han förärades SKK-stipendiet för framgångar föregående år. SKK står för Skogskarlarnas klubb och finns i alla distrikt med sammantaget omkring 7 000 medlemmar.

SKK är orienteringens främsta stödorganisation och bidrar årligen med stora belopp till i första hand ungdomsorientering. Så bra och så viktigt det är att uppmärksamma, premiera och belöna den unga generationen. Det man ger stimulans växer!