torsdag 17 mars 2022

Rött kort för lång tid …

Nu slår Putin mot alla möjliga håll, ett rabulistiskt beteende. En rabulist är enligt ordboken en hetsig radikal orosstiftare i politiska sammanhang; det kan röra sig om en agitator eller en politiker som slår mot det mesta

Inget undgår Putins ilska, utfall, ursinne, förbittring och vredesmod. Vad gäller idrotten ojar han sig över att arenor och deltagande har stängts för ryssar. Det har till och med trampats på de olympiska principerna; sport ska stå utanför politiken hävdar han ackompanjerad av det Ryska idrottsförbundet. Man kan fundera på vem som trampat på vad!

Nu ska Ryssland istället arrangera sina egna evenemang. Enligt "Russia Today" ska Ryssland bjuda in Tadzjikistan, Belarus, Armenien och Kazakstan för olika tävlingar kommande veckoslut.




Att sia om framtiden är svårt men så som det ser ut idag kommer knappast Ryssland finnas med i det internationella idrottsutbytet, mästerskapstävlingar och OS under många, många år framöver.

Detta kommer naturligtvis bli uppenbart även i orienteringssporten. Ryssland har både framgångsrika orienterare och skidorienterare. Tråkigt naturligtvis för enskilda hyggliga idrottskillar och tjejer men en given och i allra högsta grad berättigad och adekvat konsekvens.