fredag 4 mars 2022

Första marsfredagen …

Idag var tanken att resa till Skåne. I Åhus är det under helgen orienteringspremiär. Men i början på förra veckan slog covidsmittan till. Tack vare trippelvaccination har det varit ett relativt lindrigt förlopp ungefär som en rejäl vinterförkylning. Vi har förstått att många har drabbats den senaste tiden och detta trots att restriktioner om att undvika trängsel och hålla avstånd har levandehållits. Men nu ska karantändagarna vara över. Dock får tävlingspremiären anstå en vecka. 


Under många år har vi deltagit i Skånetävlingarna första helgen i mars. Den detaljrika strandskogsterrängen har alltid varit kul och utmanande. Naturligtvis svider det lite att inte kunna delta i år då också meteorologerna utlovat behagligt vårväder. Istället får vi följa de två äldsta barnbarnens framfart via liveresultat. Den äldsta ska knäopereras om några veckor. Han kan springa men det smärtar emellanåt och förhoppningsvis ska ingreppet fixa till det hela. Han har varit noggrann med regelbunden alternativ träning så den fysiska statusen är hög.




Trots tävlingspremiären och sköna vårvibbar så ligger naturligtvis kriget i Ukraina som en tung våt filt över den vardagliga tillvaron. Förloppet verkar bli långdraget och känslan är att många år av osäkerhet och konfrontation mellan "väst" och "öst" kommer att bli följden - kalla kriget #2.