söndag 6 mars 2022

Massor av sport …

Mycket TV-koll blev det denna soliga söndag. Men vi hann med en tur i skogen också. Vi gick en av veckans banor i långsamt tempo bara för att njuta av det härliga vädret. 


Hela Vasaloppet kollades in från starten tills eliten gick i mål. Dramatiskt och spännande var det minst sagt i herrklassen. 

Senare blev det femmilen i Holmenkollen och även det loppet var spännande med tanke på att unge William Poromaa hängde med hela tiden. 

Inte nog med det. Nästa begivenhet var storslalom för damer med Sara Hector i ledning efter första åket. Nu räckte hon inte riktigt till i andra åket men en bronsplats är verkligen inte illa.




Under sen eftermiddag var det då dax att via radion lyssna på allround-VM på skridskor. Nils van der Poel var inte segertippad, han är främst en långdistansare och detta VM är något helt annat. Då slår man ihop resultaten från fyra distanser (500, 1500, 5000 och 10000 meter). Storfavoriten Patrick Roest är betydligt vassare på korta distanser och nederländaren var tydlig förhandsfavorit. Men han räckte inte till och trollhättesonen kunde efter fyra utomordentliga lopp greja totalsegern. Man är bara så imponerad!


Oj, vilken härlig sportsöndag även om rapporterna från det fruktansvärda kriget i Ukraina förmörkar och skrämmer.