söndag 3 april 2022

Slitsamt …

Denna dag var det återigen en kamp mot höga och vresiga berg i norra Bohuslän. Terrängen alldeles i närheten av Idefjorden är brant, kuperad och detaljrik. Det tar tid att förflytta sig! Men det är verkligen utmanande orientering som kräver extra skärpa och stort fokus på vägvalsbedömning.

Det var kyligt denna morgon och det märktes på flera ställen att tjälen i marken har bitit sig ordentligt fast. Våren kändes inte eller tycktes vara på gång.


Barnbarn #2 noterade ytterligare en vinst och även mamma Emelie toppade sin klass. Annars var det bara en handfull deltagare från den egna klubben. Kanske är det så att den tuffa terrängen skrämmer bort en del.




På hemvägen blev det även denna dag ett stopp vid Nordby köpcenter. Stället var packat med huvudsakligen shoppande norrmän. Vi var inte ute efter prylar eller kläder utan det var "mattorget" som var målet. 

Som tur är gillar svärdotter att köra bil vilket gör att vi andra lugnt kan invänta paltkoman efter lunch och i förlängningen på den en tupplur. Den varade från Strömstad till Uddevalla!

Nu gäller det att vila upp sig inför nästa helg då två tävlingar står till buds, i Göteborg och strax utanför Falköping.