söndag 19 februari 2023

Bly ?!? …

Bly låter inte särskilt romantiskt, känslofyllt eller stämningsrikt . Saker av bly är inte heller så romantiska typ blyertspenna, bilbatteri eller fuktspärr. Det är sådana presenter som föreslås när man har 46-årig bröllopsdag som alltså benämns "blybröllop". 




Denna dag är det precis 46 år sedan hymens band knöts på lördagseftermiddagen i Mölndals kyrka.

Skogssporten var naturligtvis inblandad. En tidigare klubbkompis i OK Gipen, Annelie, jobbade på bank. En av arbetskompisarna var Nygårdstjejen Gunilla Österberg. När klubben hade årsfest i slutet på november 1975 bjöd Annelie med Gunilla. Några månader senare inledde hon sin orienteringskarriär och så blev det äktenskap. 


Mycket har hänt under 46 år. Massor av kontroller har passerats. Många resor runt om i världen. Boende i Lilla Edet, Tibro och Vänersborg. Jonas och Martin som hittat mysiga och driftiga tjejer och fyra barnbarn som är på hugget. Vilken tur att orientering finns och fanns som ledde till att jag "spikade" världens toppentjej!


Det blev 🌹🥀🌹 istället för något av bly och idag firar vi naturligtvis med orientering, vad annars?!? Sista etappen av Vinterracet väntar i snöfria marker strax norr om Lysekil och dagen lär bli solig.