söndag 26 februari 2023

Fallkoll …

Vindarna var isiga och motvinden stark när MTB:n styrde mot "brudslöjan" som kastar sig utför Hallebergs lodräta västra kant. Det handlade om en lördagstur för att "besiktiga" Skäktefallet vilket är brukligt den här tiden på året. Vattnet flödade fritt denna milda vinter så några isskulpturer var inte att skåda.




Flera andra var där för att kolla det mäktiga fallet. En kvinna satt i solen och berättade att detta var hennes smultronställe. Så fort tillfälle erbjuds drar hon sig hit för en stunds kontemplation i syfte att ladda batterierna.





För egen del fanns ingen tid för meditation utan istället att hitta nya fotovinklar bland vattenmassor och stentrappor. Nu råder det ingen brist på foton då det årligen tillförs ett antal på datorns hårddisk. Därför handlar det numera om att hitta nya perspektiv och vyer.


Vindarna var lika kylslagna på hemvägen. Den som bejakar tillvaron kallar motvinden "frisk" medan den nedstämde använder etiketten "för jävligt". 

Trots att det var "friskt" och solen sken kändes det skönt att komma inomhus och då sjunka ner i TV-soffan för att kolla in när Ebba och Frida fixade två medaljer till Sverige.