fredag 3 februari 2023

Oj, oj, oj …

Vi lämnade tidigt Samora och "hotellet" med namnet Iguana. Ett övernattningsställe som förmodligen fått en överkryssad geting i tidningen Expressens omdöme. Det var ett härbärge precis vid Stillahavskusten avsett för backpackers, övervintrade hippies och annat löst folk typ 55-plussare. 



Dagens första cykeletapp inleddes på en bergstopp. Från starten bar det snabbt utför närmare 100 höjdmeter och sedan väntade fem klart tuffa bergsmassiv som besegrades i den 35-gradiga värmen. Tufft men gött ... efteråt!



I Costa Rica finns ett hundratal trafikerade flygplatser. Vi passerade ett av dessa och det visade sig att väntsalen och incheckningen var av det enklare slaget likaså flygplatskiosken.



Efter dagens andra cykeletapp var graderna lika många som under förmiddagen fast trippen var inte lika utmanande. Men svetten lackade och det var svårt att hålla räkningen på hur många liter vätska som gick åt. När mörkret började sänka sig kom vi fram till boendet kommande tre nätter. 



Ett "mountainlodge" beläget mitt i storskogen. Oj, oj, oj  vilket ställe. Total kontrast till boendet den gångna natten. Kryddan i livet handlar uppenbarligen om kontraster!