onsdag 27 december 2023

1X2-vandring …

På isiga och synnerligen hala vägar och gågator i Lilla Edet handlade det igår om poängpromenad i OK Gipens regi. Tolv frågor skulle besvaras med något av tre svarsalternativ. Dessutom fanns det möjlighet att delta i "gå-bingo".

Det var inte första gången vi deltog i denna annandagsaktivitet, det har varit ett mer eller mindre "måste" under många år. 




I sällskapet fanns bland annat äldsta barnfamiljen och vi slog våra kloka huvuden ihop för att få fram de rätta svarsalternativen. Vi hade regeln att inte googla med hjälp mobilerna. Nu var det inte så svåra frågor så det blev många rätt för hela gänget ... men en och annan fråga skiljde oss åt. Med benäget bistånd och lite tur med gissningen om författaren Charles Dickens lyckades jag pricka in en "tolva".


Annandagen är bandyhelg om man bor i Vänerstaden. Igår handlade det om lokalderby mot Gripen från Trollhättan. En match av den karaktären är mer eller mindre "heligförklarad" av alla entusiaster. Jag tillhör dock inte denna skara. Har aldrig riktigt fångats av eller bländats av detta lagspel. Men det var förmodligen en fartfylld match då målen var många och IFK Vänersborg drog längsta strået.