måndag 4 december 2023

Sportrikt …

Den gångna helgen handlade mycket om TV-koll, väldigt mycket! Det började i fredags med  att "dubbelkolla" dels IDOL-finalen dels damlandslaget i fotboll. 

Lördagen och söndagen var fulltecknade med längdskidor och skidskytte. Konstaterar att det senare med eftertryck blivit SVT-sportens "snuttefilt" när en annan kanal nu har sändningstillståndet för längdåkning. Man behövde inte tveka en enda sekund på vad som just nu betraktas som absolut heligt och nästan gudomligt. Oj vad det pratades och kommenterades. Allt, precis allt, analyserades och exmaninerades in i minsta detalj. Vet inte hur många gånger repliken "det gäller att ha fokus på vallen" uttalades och framfördes. Men spännande var det verkligen då Samuelsson skidade och sköt hem tätplatsen i herrarnas jaktstart.




På orienteringsfronten var det tvärdött under helgen - ovanligt! Snön förhindrar tyvärr allt vad skogslöp heter. Men barnbarn #3 var på upptaktssamling i Eksjö inför konfalägret nästa år med orientering på menyn. Jättekul var hans kommentar. Han följer nu sina två äldre kusiner i fotspåren. Bägge har tidigare konfirmerats i Eksjö och de var otroligt begeistrade och bedyrade med eftertryck vilka fantastiska veckor det varit. Hoppas det blir samma upplevelse nästa sommar för Alvin.